снимка с различни грамажи естествена коса

Колко грама екстеншъни за коса ни трябват?

Когато обмисляте да си купите екстеншъни за коса, един от първите ви въпроси ще е: как да разбера колко екстеншъни ми трябват?
В тази публикация ще ви помогнем да изберете правилната плътност на вашите екстеншъни, както и каква е разликата между различните грамажи.
Удължителите за коса се обозначават с грамове – това число ( 50 грама, 100 грама, 150 грама и т. н.) показва колко коса е прикрепена към всеки екстеншън. Колкото повече са грамовете, толкова повече коса има в екстеншъна.
Различните производители и магазини предлагат екстеншъни с различни грамажи. Нека разгледаме по-подробно разликите между тях.

50 грама екстеншъни за коса

Това количество екстеншъни е много малко! В повечето случаи такова малко количество се използва за доизграждане на вече поставени екстеншъни, тъй като с времето те губят част от своя обем. В по-редки случаи можете да използвате 50 грамов екстеншън, за да сгъстите косата си, но тук има едно условие. Косата ви трябва да не е много дълга и сгъстяването трябва да стане на същото ниво, на което е и вашата коса. Повечето магазини предлагат 50 грамови екстеншъни, за да можете да си поръчвате по-разчупени количества, като 150 грама, 250 грама, 350 грама и т.н.

100 грама екстеншъни за коса

Това обикновено е минималното количество екстеншъни, които могат да послужат за удължаване. Те са предназначени за тези, които имат фина и тънка коса. Ако вашата коса е точно такава, но искате да добавите дължина и плътност към нея, екстеншъните с това тегло са подходящи за вас.
За да определите дебелината на косата си, препоръчваме ви да си направите плитка и да прецените колко дебела е тя.
Рядка коса с тънък косъм, към която са добавени екстеншъни с този грамаж, има по-големи дължина и обем и изглежда напълно естествено. Важно е да сте сигурни, че приспособленията, с които добавената коса е прикрепена към вашата, са добре скрити.

екстеншъни за коса от Салон Ванет

150 грама екстеншъни за коса

Екстеншъни за коса от 150 грама са най-популярни и предпочитани екстеншъни, тъй като са идеални за жените със средно гъста и дълга коса, които искат да добавят естествено изглеждащ обем и дължина към косата си.
Плитка, направена от „нормално“ плътна коса, не е твърде тънка, но не е и прекалено дебела.
Със 150-грамови екстеншъни ще добавите повече обем и дължина към косата си така, че тя да изглежда също естествено, както е и без удълженията.
Ако сте с тънка и рядка коса, но искате да носите екстеншъни с такъв грамаж, имайте предвид, че може да е малко по- трудно да прикриете свързващите части в косата ви. В този случай е по-добре първо да се посъветвате с професионалист, който да ви помогне в правилния за вас избор.

екстеншъни за коса от Салон Ванет

200 грама екстеншъни за коса

Това обикновено са най-обемните екстеншъни за коса на пазара. Предназначени са за тези, които:

1. Имат естествено гъста коса и искат повече дължина.
2. Имат средно гъста коса и искат по-драматичен обем.
3. Имат коса с дължина почти до рамото.

Плитката, направена от гъста коса, е наистина доста обемна и няма как да сбъркате в преценката. Точно затова в тези случаи удълженията за коса са буквално точно това – удължения.
Може би се чудите защо, след като вече имате гъста коса, трябва да купувате обемни екстеншъни, при положение, че се стремите само към по-голяма дължина. Причината е следната: трябва ви повече дължина сега, а не някога. За целта ви трябва комплект удължители, които да се смесват естествено със собствената ви коса. Нуждаете се от колкото се може повече допълнителна коса, за да не личи къде точно са краищата на вашата – само така се получава естествено преливане. Ако екстеншъните не са достатъчно гъсти, долната част на косата ви ще изглежда доста по-тънка и ще е по-очевидно, че е изкуствено удължена.

Екстеншъни при къса коса

екстеншъни за коса от Салон Ванет

В този случай отново са подходящи кичурите с най-голяма плътност – 150 – 200 грама. Причината е същата като по-горе: късата коса обикновено има категоричен завършек, затова ще трябва да добавите достатъчно коса, с която преливането да е невидимо.
Ако косата ви е фина, средният обем 150 грама ще ви свърши отлична работа, но най-тежките комплекти екстеншъни са просто идеални за къса коса.
Ако в прическата ви има пластове, отново ще е необходим плавен преход между собствените ви и допълнителните кичури.

Във всички случаи препоръчваме поставянето на екстеншъните да бъде извършено от професионален фризьор.

Ние сме на разположение да отговорим на всички ваши въпроси. Ако имате нужда от информация по темата. Свържете се с нас, за да ви помогнем!