кератинови кичури Салон Ванет

Кератинови кичури – какво знаем и какво не за тях?

Какво представляват кератиновите кичури

Това са малки снопчета коса, обикновено с тегло 0,5-1гр, които в горната си част имат поставена кератинова смола, която при поставянето се разтапя и фиксира към кичур коса на клиента. У нас стандартно се използват кичури с тегло 0,8гр. С изключителна важност е и качеството на самия кератин, за да няма дискомфорт за клиента.

Кои са предимствата пред останалите методи на поставяне?

  • Могат да бъдат поставени и на много къса коса.

  • Безпроблемно връзване на косата на опашка.

  • Поддръжка на период от около 4 месеца.

  • Могат да се поставят в най-горните части на косата, без да са видими.

  • Позволяват смесване на няколко цвята.

  • Подходящи са и за много тънка коса.

Колко броя кичури са ми необходими?

Стандартният брой кератинови кичури използван за удължаване на по-рядка коса е 125броя (100грама). Всеки кичур се нагрява с електрически клещи и се поставя чрез залепяне, обвивайки изцяло кичура коса на клиента. От изключителна важност за запазване на косата на клиента е правилното поставяне, поддръжка и сваляне. След като косата ви израсне заедно с кичура надолу е време да се направи поддръжка и кичурите да бъдат свалени, след което да се поставят отново до корена.

Кератинови кичури 125бр. цвят-8

Как се свалят и какво трябва да знам?

Важно е да знаете че, кичурите се свалят само и единствено със специален разтвор и клещи. Не се използва за свалянето им преса, нагряващите клещи за поставяне или друго! Неправилното сваляне може да доведе до поражения по вашата собствена коса. След като са вече свалени, кичурите могат да бъдат поставени отново, като се изрязва старият кератин и се поставя нов. Така вече кичурите са отново готови за поставяне. След свалянето на кичурите, косата на клиента се разресва за да бъде премахната косата, която е падала по естествен път, през месеците, в които сте били с тях, но не е могла да излезе от кичура. Може да третирате и боядисвате косата си безпроблемно с кичурите.

Какъв е периода за поддръжка ка кичурите?

Периодът на поддръжка е много важен – максимум 4 месеца. Ненавременната поддръжка може да доведе до заплитания и сериозно увреждане на собствената ви коса. При всяка поддръжка кичурите се скъсяват с около 1-2см, заради премахването на стария кератин и поставянето на новия.

В заключение искаме да кажем, че кичурите за нас са най-удобният и незабележим вариант за удължаване. Когато се поставят и поддържат от професионалист и Вие също полагате нужните грижи, ще бъдете изключително доволни.

Поставяни 125бр кератинови кичури

Ние сме на разположение да отговорим на всички ваши въпроси. Ако имате нужда от информация по темата. Свържете се с нас, за да ви помогнем!

Всичко за кератиновите кичури