Изкуствени или естествени екстеншъни за коса?

Екстеншъните за коса могат да бъдат направени от естествен човешки косъм или пък да са от синтетичен материал. Двата вида имат своите специфични особености. Смятаме, че трябва да научите повече за това, за да вземете информирано решение при избора си на екстеншъни за коса.

Как се правят екстеншъните за коса?

Удължителите за човешка коса са точно това, което казва името им. Те имат свойството да правят косата по-дълга, по-гъста, по-различна. С други думи, те сбъдват мечтите на много жени за по-хубава коса.

Естествените удължители са изработени от истинска човешка коса. Реми косата е тази, на която всички кичури са непокътнати и са били в една и съща позиция при отрязването на косата. Това не позволява почти никакво заплитане.

Изкуствената коса, от друга страна, е изработена от различни синтетични, комбинирани влакна, без да съдържа човешка коса. Това са много фини изкуствени влакна, които се правят така, че да имитират истинска коса. В много случаи ефектът не е много добър. Изкуствената коса не позволява да се пришива за постоянно и ние лично ви препоръчваме да не задържате повече от 24 часа на главата си. Рядко издържа повече от 3-4 поставяния преди да се сплете до степен, която не позволява нейната употреба.

Вид и усещане на различните видове екстеншъни за коса

И двата вида – естествени и изкуствени екстеншъни – се предлагат в много стилове, цветове, различни форми на прикрепване на главата.
Качеството на синтетичните влакна може да варира, но те обикновено са твърди и се движат по-различно от собствената човешка коса. Те не се смесват естествено и леко като космите в естествения човешки кичур. Понякога има жилаво или грубо усещане при допир.

Екстеншъните от естествена коса изглеждат и на допир са като истински – защото са точно такива, разбира се! Затова ще се смесят по-естествено с косата ви, ако изберете такива.

Боядисване и третиране на екстеншъните за коса

Естествените екстеншъни могат да се третират точно като вашата собствена коса. С тях нямате никакви ограничения, защото те:

  • Могат да бъдат боядисвани – въпреки че повечето бои за коса съдържат амоняк и други силни и агресивни съставки, това няма да увреди косата.
  • Могат да бъдат стилизирани по същия начин, както истинската коса. Позволяват използването на различни уреди като маша, преса за изправяне или сешоар.
  • Не могат да бъдат увредени от други фактори като слънце, търкане (при къпане) или употреба на силни козметични продукти за коса.

Може би вече сте се досетили, че синтетичните удължители:

  • Не могат да бъдат боядисвани, тъй като повечето бои за коса съдържат амоняк и други силни и агресивни съставки, които просто ще ги повредят безвъзвратно.
  • Н могат да бъдат стилизирани по същия начин, както истинската коса, защото топлината от различните уреди може да ги съсипе – откажете се от използването на маша, преса за изправяне или сешоар.
  • Могат да бъдат увредени и от други фактори като слънце, търкане (при къпане) или употреба на силни козметични продукти за коса.

Качество и дължина на екстеншъните за коса

Изкуствените удължители за коса са по-евтини от естествените, което, разбира се, е добре за производителите. Поради факта, че са изработени от синтетични влакна, те не издържат колкото човешката коса, тъй като могат лесно да бъдат повредени от гореспоменатите фактори (като слънце, топлина и т.н.). Обикновено тяхната трайност е няколко месеца, докато екстеншъните от естествена коса могат да издържат повече от година, ако се полагат правилни грижи за тях. Естествената реми коса е с трайност около година.

В заключение,

добавените екстеншъни, изработени от естествена коса, могат да се третират и оформят точно като вашата собствена коса и ще изглеждат и усещат съвсем като нея. Те ще се слеят с косата ви и ще издържат много по-дълго от синтетичните.

Въпреки че изкуствените коси са по-евтини от естествените, те не изглеждат толкова натурално, не могат да бъдат оформяни с горещи уреди и не издържат колкото истинската коса.

Преценката кой вариант е по-добър за вас – зависи от това колко средства можете да отделите, колко често ще искате да правите промени в прическата си, как (искате да) поддържате собствената си коса, колко време ще искате да сте с екстеншъни.

Ние от салон „Ванет“ работим само с естествена коса и за тези, които търсят по-ниска цена предлагаме екстеншъни от азиатска коса, които съдържат и малък процент примеси, но въпреки това предлагат едно високо качество.