Екстеншъни за коса обща снимка

Екстеншъни за коса – какво знаем и какво не за тях?

Какво представляват екстеншъни за коса

Екстеншъни за коса се използват за удължаване и сгъстяване на косата ви, като се различават по вид, спрямо метода на поставяне.
Разделят се основно на няколко вида:

  • Коса на треса

  • Кератинови кичури

  • Микро ринг кичури

  • Стикери

Всеки вид има своите особености, предимства и недостатъци, но както виждате съществуват достатъчно варианти, за да изберете най-подходящия за вас и вашите предпочитания.

Екстеншъни за коса – на треса

Какво всъщност представлява тресата? Тресата е финалният завършек на коса, която е била в насипно състояние. Посредством шевна машина или ръчна изработка, косата вплита с конец и се постига завършеният вариант. И при двата варианта на изработка, косата бива подгъвана няколко пъти около конеца. Това се прави, за да не се изплъзне косата. Някои производители използват и лепило, за по-голяма здравина.

 

Тресата предлага най много вариации на поставяне, както трайно поставяне, така и временно.
Тресата се зашива на редове, с дължина съобразена с обиколката на Вашата глава и личните ви предпочитания.  Тези редове могат да бъдат поставени трайно с капси или чрез зашиване, както и с клипси(щипки) да се поставя в домашни условия от Вас.

Коса на треса

коса на треса 100 грама

 

Косата на треса е подходяща, както в случаите, когато желаете да имате удължения, които да използвате понякога, така и ако желаете да бъде поставена трайно.В случай, че желаете не трайно поставяне, тя се прави на редове, които се прикрепят към Вашата коса посредством клипси(щипки).

При клиенти с гъста коса, също препоръчваме треса. Тя дава възможността да се постави по-голям грамаж коса, за разлика от други методи. Поддръжка на трайно поставена треса с капси се прави на около месец-месец и половина. Това се налага, тъй като в следствие на израстването на Вашата коса, редовете също слизат надолу.

Изключително лесна е за поддръжка и както казахме по-рано има най-много варианти за прикрепяне към Вашата коса. Също така тези варианти могат да се сменят и в даден момент да е на клипси, а след това да се постави с капси или чрез зашиване, както и обратно.

Екстеншъни за коса – Кератинови кичури

Следващият вариант, с който ще ви запознаем са кичурите с кератин. Изработката им от насипна коса, става чрез отделяне на малки кичури, на които се поставя вече разтопеният кератин. След което посредством оформящи клещи се фиксират в желаната форма.

Съществуват няколко вида “извивка” на кичурите в основата, които не повлияват на крайния резултат, затова няма да навлизаме в подробности. Удължаването на косата при този метод става чрез залепяне на кичурите към основата на кичур от Вашата коса с кератин (кератиново лепило).

Кератинови кичури

кератинови кичури 125 броя

 

Несъмнено това е най-незабележимият метод за удължаване, поради което може да бъде използван и при много къса коса, както и много рядка. Друго основно предимство на кичурите е, че при този метод на удължаване може да връзвате спокойно косата на опашка. Поддръжката спрямо други методи, може да се направи на най-голям период-около 4 месеца.

Въпреки, че в сравнение с други методи на поставяне, този вариант е може би най-скъп, но определено си заслужава и го препоръчваме. Удобството е несравнимо. Разбира се препоръчваме внимателно да подберете професионалист, който да ви ги постави.

Разбери повече за кератиновите кичури тук: Кератинови кичури – какво знаем и какво не за тях?

Екстеншъни за коса – Микро ринг кичури

Микро ринг кичурите, се изработват по същия начин, както и кичурите с кератин. Разликата е, че не се изпозлват фиксиращи клещи, а оформянето им се прави на ръка.

Кичурите са със същата големина, като при кичурите с кератин. Разликата е в метода на закрепяне към Вашата коса, а именно чрез метален ринг, който се притиска с клещи и така кичурът е вече прикрепен към Вашият собствен.

Микро ринг кичури

Микро ринг кичури 125 броя

 

Този метод е малко по виден ( спрямо кератиновите кичури ) заради множеството капси, но също много предпочитан. Предимството му спрямо кичурите с кератин несъмнено е бързото сваляне, което става само с едно притискане с клещи, на металната капса, която се отваря и кичурът излиза. След това той може да бъде отново поставен. Препоръчваме поддръжка на период около 3 месеца, ако сте предпочели този метод за удължаване на коса.

Екстеншъни за коса – Стикери

Стикерите са един от последно появилите се методи за удължаване на коса. Те се закрепят посредством двойно залепваща лента. Обикновено тя е с ширина 4см. За поставянето се използват два стикера, за всеки кичур. Между тях има тънък слой ваша коса.

Стикери

Коса на Стикери 40 броя

 

Поддръжка при този метод се прави на около месец и половина-два месеца. За част от клиентите са изключително удобни и незабележими. Също могат да бъдат използвани многократно. Премахва се старата лепенка и се поставя нова, като така отново са готови за поставяне.

Ние сме на разположение да отговорим на всички ваши въпроси. Ако имате нужда от информация по темата. Свържете се с нас, за да ви помогнем!

 

Екстеншъни за коса – продукти